RJV vloerbewerkingen

Uw persoonlijke applicateur

Schuren: waarom en wanneer schuren? Vervuilde, verregende, oude coating, versleten, verlijmde of vette beton vloeren. Ze kunnen allemaal een opknapbeurt gebruiken. Tegenwoordig zijn er vele soorten verkrijgbaar. woonbeton met een mooie uitstraling of industrieel beton waar heftrucks de hele dag overheen rijden. Of standaard beton in uw huiskamer. De basis van alle vloeren is een constructieve hechting  te creëren om bijvoorbeeld een nieuwe coating of gietvloer te laten leggen. Of om een impregnering aan te brengen om uw vloer te beschermen tegen het stuiven of indringing van vuil Er is tegenwoordig veel mogelijk, maar waar wij in gespecialiseerd zijn, is oppervlakte bewerking, Uitgaande van een bestaande situatie en deze weer naar uw wensen legklaar te maken t.b.v. een coating, gietvloer, pvc, plavuizen, vloerverwarming, parket of laminaat. maar ook om oude tegellijmresten te verwijderen of vloerbedekking lijm. Ook is het mogelijk om uw betonvloer helemaal te laten polijsten.. Dit gebeurt zowel nat als droog.

Schuren of stralen? Een vraag die vaak gesteld word. Is altijd afhankelijk van de situatie en tijdsdruk of budget wat voorhanden is. 

Schuren t.b.v een coating is in de meeste gevallen beter dan stralen. Dit geldt echter niet voor vloeren die dagelijks zwaar worden belast. Het vloerbeeld is met schuren gladder en zorgt uiteindelijk voor minder materiaal verbruik. Denkt u bijvoorbeeld aan een epoxy primer of een schraaplaag die altijd eerst toegepast moet worden om de vloer af te sluiten van lucht en vocht. 

Omdat stralen een open structuur geeft, kan het zijn dat er meerdere lagen nodig zijn om de vloer dicht te krijgen. Echter schuren duurt wel langer dan stralen en is ook duurder. Is dit dan te weerleggen als je hierdoor minder materiaal nodig hebt om een mooie vloer te krijgen?


 

 


E-mailen
Bellen
Map